Vit chokladcrème med jordgubbar och svartpepparrippel

Serverar: 4 portioner

Dessert.

Ingredienser

  • Svartpepparrippel
  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl råsocker
  • Saft och skal från 1/2 lime
  • 1 tsk svartpeppar, grovkrossad
  • 1 liten ask jordgubbar, grovtärnad
  • Vit chokladcrème
  • 100 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 1 brk Crème Fraîche Tradition
  • Instruktioner

    Koka ihop vatten, råsocker, limeskal, limesaft och peppar. Koka ner vätskan till drygt hälften. Blanda jordgubbstärningar med pepparrippel. Låt marinera någon timme. Smält chokladen försiktigt och låt svalna lite. Vispa samman äggulorna, tillsätt den smälta chokladen under vispning och lägg sist i crème fraîche. Fortsätt vispa till tjock konsistens. Häll upp i glas och kyl. Toppa med de marinerade jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben