Lavendel Skorpor

Serverar: 60 portioner

Skorpor med mandel, hasselnötter, choklad och lavendel...

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g sötmandel
  • ca 100 g mörk choklad (ej blockchoklad)
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl honung
  • 1 ägg
  • 3-4 msk lavendelblommor
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 6 dl (350 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka först mandel och nötter grovt. Bryt chokladen i bitar och hacka den också i grova bitar. Hacka också lavendelblommorna. Rör fett, socker och honung poröst, blanda i ägget, mjölet (som först blandats med vaniljsocker och bakpulver) och sist allt det hackade.
    2. Forma, med lätt mjölade händer, degen till 6 ganska smala rullar som läggs tre och tre på varje plåt, klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan. Grädda i knappt 200 graders ugnsvärme i c:a 15 minuter.
    3. Skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda, smala bitar. Vänd ena snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Myo1 7 oktober 2008

    jag gjorde dessa och det blev visserligen supergoda, däremot blev de platta! Vad gick snett??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben