Skorpor

Knaprigt och gott!!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1½ liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm tills den blir fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken och blanda i salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl.
    2. Jäs övertäckt med bakduk tills degen blir dubbelt så stor.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Dela degen i fem delar på ett mjölat bakbord och rulla längder av dem. Dela sedan varje längd i 12-15 bitar. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter.
    5. Sätt in i ugnen i ungefär 7 minuter. Låt skorporna kallna något innan de skärs igenom på längden. Sätt in dem i ugnen igen på 175° i ungefär 10 minuter så de får lite mera färg. Torka dem sedan färdigt i ugnen på 75° i 60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben