Knaprigt och gott!!
Ingredienser
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1½ dl socker
2 tsk kardemumma
1½ liter vetemjöl
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm tills den blir fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken och blanda i salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl.
- Jäs övertäckt med bakduk tills degen blir dubbelt så stor.
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela degen i fem delar på ett mjölat bakbord och rulla längder av dem. Dela sedan varje längd i 12-15 bitar. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt in i ugnen i ungefär 7 minuter. Låt skorporna kallna något innan de skärs igenom på längden. Sätt in dem i ugnen igen på 175° i ungefär 10 minuter så de får lite mera färg. Torka dem sedan färdigt i ugnen på 75° i 60 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...