Apelsin-Cantuccini (Italienska skorpor)

Serverar: 50 portioner

Goda skorpor till jul med Dansukker ljust muscovadoråsocker, apelsin och Cointreau!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 2 msk Cointreau eller Grand Marnier
  • Rivet skal från 1 obesprutad apelsin
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 200 g skalad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg de torra ingredienserna i en skål. Blanda i likör, apelsinskal, matfett och ägg och rör samman till en deg. Arbeta in mandeln. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Skär i 1 ½ centimeter breda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper. Grädda i ytterligare 10 minuter.
    3. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 28 augusti 2011

    Jättegoda skorpor och lättgjorda. Jag gjorde en ändring i receptet, hade ingen cointreau, så jag tog galliano istället som är en vaniljlikör. Det blev bra det med. 4 stjärnor från mig och min familj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben