Skorpor med kaffebönor

Himla gott om man vill ha kaffesmaken men kanske inte känner för en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • ½ dl kaffebönor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
    3. Hacka sötmandlarna grovt stöt kaffebönorna i en mortel. Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
    4. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
    5. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
    6. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter eller tills de är helt torra. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben