Himla gott om man vill ha kaffesmaken men kanske inte känner för en kopp kaffe.
Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl råsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl sötmandel
½ dl kaffebönor
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt stöt kaffebönorna i en mortel.
Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter eller tills de är helt torra. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt.