Mördegskakor med 21 olika fyllningar

Serverar: 60 portioner

Alltid bra att ha hemma i kakburken!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt Arla smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • Äpplemos
  • Fyllning 2
  • Jordgubbssylt
  • Fyllning 3
  • Hallonsylt
  • Fyllning 4
  • Hackad mandel
  • Pärlsocker
  • Fyllning 5
  • Strösocker
  • Röd karamellfärg
  • Fyllning 5
  • Kanel
  • Ingefära
  • Kardemumma
  • Fyllning 6
  • Pepparkakskryddor
  • Fyllning 7
  • Sirap
  • Hackad mandel
  • Fyllning 8
  • Hackad vit eller mörk choklad
  • Fyllning 9
  • Solrosfrön
  • Russin
  • Fyllning 10
  • Jordnötssmör
  • Fyllning 11
  • Kokkos
  • Fyllning 12
  • Mars eller snickers-kaka
  • Fyllning 13
  • Cashewnötter
  • Fyllning 14
  • Linfrön
  • Solrosfrön
  • Fylling 15
  • Pistagenötter
  • Fyllning 16
  • Rivet apelsinskal
  • Apelsinsaft
  • 6 dl vetemjöl istället för 5
  • Fyllning 17
  • Rivna morötter
  • Hackad mandel
  • Fyllning 18
  • Honung
  • Linfrön
  • Fyllning 19
  • Skalat och hackat päron
  • 6 dl vetemjöl istället för 5
  • Fyllning 20
  • Skalat och hackat äpple
  • 6 dl vetemjöl istället för 5
  • Fyllning 21
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Elvispa ihop smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget. Om du ska använda fyllning 5-9 eller 12-21 så blandar du ned ingredienserna i degen. Knåda till sist degen med hjälp av händerna.
    2. Ta små delar av degen åt taget, rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna lite grann.
    3. Om du använder fyllning 1-4, 10 eller 11 så lägger du på ingredienserna nu.
    4. Grädda i ugnen ca: 8 min på 175 grader.
    5. Låt svalna. Ät och lägg in i fina kakburkar!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 12 oktober 2011

    Mm bakade just dessa goda kakor, hade äppelgelé på några och björnbärssylt på resten, väldigt smarrigt! Fick ca 40 småkakor, perfekt! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben