Arabisk brödsallad

Serverar: 4 portioner

Servera salladen som tillbehör till kallt kött, t ex kokt eller rökt skinka, kassler, rostbiff, grillad kyckling eller fisk.

Ingredienser

  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 gurka
  • 6-8 tomater
  • 1 knippa persilja
  • 1 tsk torkad mynta eller lite färsk
  • Marinad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl olja
  • Saften av 1 granatäpple eller1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet och rosta dem i torr het stekapanna, innan de skärs i tärningar, ca 1 ½*1 ½ cm.
    2. Skölj gurkan och skär den i tärningar och tomaterna i tunna klyftor. Hacka persiljan fint, liksom myntan.
    3. Skal och pressa vitlöken och skala och hacka löken fint. Blanda vitlök, lök, olja och saften av granatäpple eller citronsaften och krydda med salt och peppar.
    4. Lägg brödtärningar och gurkan i en skål tillsammans med tomaterna, persiljan och myntan.. Häll marinaden över och vänd ihop salladen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben