Serverar: 4 portioner
Mycket smak, snålt med fett
Skär squashen i halvor på längden. Mikra på full effekt 4-5 minuter. Gröp ur det mjuka inkråmet med en sked. Hacka lök och pressa vitlöken. Stek några minuter i smör. Salta med en halv tesked. Skär paprikorna i småbitar och låt fräsa med några minuter. Vispa äggen i en skål. Smula i fårosten. Blanda ner yoghurten. Ha i en halv tsk salt, svartpeppar och eventuellt cayennepeppar eller harissapasta. Blanda med lök/paprikablandningen och squashen. Häll över i en ugnspanna. Strö över solrosfröna. Grädda i ugnen, 200 grader, 30-40 minuter eller tills den har stannat och fått färg. Njut med en grönsallad och ett glas öl.
Verkligen supergott!!!
Testade idag, men avvek ganska rejält från receptet. Maken vägrar både paprika och fårost. Tog Ajvar i stället för paprika, det brukar funka och riven hårdost i stället för fårost. Créme fraiche i stället för yoghurt. Maken gillade det bättre än jag, vilket förvånade mig. Det blir nog en 4:a i alla fall. Bra receptidé som kan varieras. Jag gillade också idén med squashen i mikron, lätta att ta bort kärnorna när den mjuknat lite. Det ska jag komma ihåg till andra squashrätter.