Arancini - fyllda risbollar från Italien

Serverar: 15 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket goda som förrätt eller på en buffé med antipasti

Ingredienser

  • Risblandning
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 6 dl buljong av tärning
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • Fyllning
  • 100 g mozzarella
  • 1/2 dl hackad basilika
  • Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • Fritering
  • frityrolja eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Risblandning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det tar färg. Koka upp buljongen i en kastrulll. Späd riset med lite buljong i taget och låt buljongen koka in i riset. Koka ca 20 minuter.
    2. Fyllning: Rör ner smör och parmesan i riset och låt det svalna. Lägg gärna riset i en form, så svalnar det snabbare. Ta en klick ris och forma det till en boll i handen. Gör en fördjupning i mitten och lägg i en bit mozzarella och lite basilika.
    3. Panering: Forma riset till en boll med mozzarellan i mitten. Låt vila i 15 minuter. Rulla sedan bollen först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
    4. Fritering: Häll oljan i en kastrull och värm oljan till 170 grader. Fritera några bollar i taget tills de fått fin färg. Låt rinna va på hushållspapper.
    5. Servera med oliver, soltorkade tomater, salami och lufttorkad skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben