Arraksbollar

Serverar: 15 portioner

På konditorier görs dessa kakor av kaksmulor. Jag använder digestivekex blandade med 4-5 havreflarn för sötmans skull.

Ingredienser

  • 3 ½ dl kaksmulor
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl florsocker
  • Ca 2 msk punsch eller essens
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Rör fett, smulor, vanilj, kakao och socker till en smet. Tillsätt punsch eller essens efter smak.
    2. Ställ smeten kallt en stund. Forma den sedan till runda bollar. Rulla dem i strössel. Förvara kakorna kallt i burk med lock.

    Liknande recept

    5
    20 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben