4 dl kaksmulor (till exempel finska pinnar som man krossar i en mortel)
1 dl havregryn, ev lite mer
1 msk vaniljsocker
2 msk punsch
1 msk kallt kaffe
Brunt strössel
Instruktioner
Smält chokladen i en djup tallrik över kokande vatten.
Blanda choklad, smör, socker, kaksmulor, havregryn, vaniljsocker, punsch och kaffe till en deg. Degen ska vara lite kladdig – ställ gärna bunken i kylen en kvart så att degen stelnar något.
Rulla stora bollar och rulla dem i brunt strössel.
Förvara i kylskåpet.
Mycket goda arraksbollar! Jag bytte ut strösockret mot muscovadosocker, hade bara 3 dl kaksmulor hemma så jag tog 2 dl havregryn istället - sen tillsatte jag 3/4 tsk arrakessans!
Mycket goda arraksbollar! Jag bytte ut strösockret mot muscovadosocker, hade bara 3 dl kaksmulor hemma så jag tog 2 dl havregryn istället - sen tillsatte jag 3/4 tsk arrakessans!