Arraksbollar

Serverar: 15 portioner

Tid: 20 minuter

Himmelskt goda arraksbollar.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, exempelvis Marabou
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl kaksmulor (till exempel finska ­pinnar som man krossar i en mortel)
  • 1 dl havregryn, ev lite mer
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk punsch
  • 1 msk kallt kaffe
  • Brunt strössel
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en djup tallrik över kokande vatten.
    2. Blanda choklad, smör, socker, kaksmulor, havregryn, vaniljsocker, punsch och kaffe till en deg. Degen ska vara lite kladdig – ställ gärna bunken i kylen en kvart så att degen stelnar något.
    3. Rulla stora bollar och rulla dem i brunt strössel. Förvara i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Allimac 7 oktober 2008

    Mycket goda arraksbollar! Jag bytte ut strösockret mot muscovadosocker, hade bara 3 dl kaksmulor hemma så jag tog 2 dl havregryn istället - sen tillsatte jag 3/4 tsk arrakessans!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben