Åsas heta räkor

Serverar: 4 portioner

God och krämig sås utan vetemjöl. Rätten är snabb, lättlagad och välkryddad. Gott att servera med ris eller couscous och ett gott bröd till.

Ingredienser

  • ca 1 msk smör eller lite olja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 röd tärnad paprika
  • 1 gul tärnad paprika
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1/2-1 tsk curry
  • 1 tärnad tomat
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk senap
  • 3-4 hg skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Servering
  • Ris eller couscous
  • Bröd, tex baugette
  • Instruktioner

    1. Koka couscous eller ris så att det är klart i tid. Hetta upp fettet. Bryn löken lätt. Blanda i vitlök, paprika, cayennepeppar och curry och låt allt fräsa ihop.
    2. Blanda i tomat, ärter, grädde, ketchup och senap och låt allt småputtra ett par minuter. Blanda i räkorna. Smaka av med salt och peppar. Lägg till persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berit62 8 juni 2009

    Jag testade det och både jag och min dotter tyckte det var jättegott, och mätt blev man :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben