Asiatisk fläskfilé med god sås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Servera gärna rätten med pasta eller kokt ris.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk malen ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Sås
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong
  • ½ dl chilisås
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ hackad röd chilipeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Krydda filén med ingefära, salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Häll lite vatten i stekpannan. stick in en köttermometer i filén och lägg på ett lock. Stek i ca 20 min, när termometern visar 70° är filén klar.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen i en traktörpanna för ett uppkok och håll den sedan varm. Skär upp köttet i tunna skivor och häll såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sanjer 9 februari 2011

    Väldigt gott. Jag tycker om mycket ingefära och tag extra mycket av detta. Tillsammans med chilin blev det kryddigt och gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben