Asiatisk kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Kokosmjölk, ingefära och citrongräs är typiska smaker för det asiatiska köket

Ingredienser

  • 5 dl majskorn, frysta
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 stjälk citrongräs, finhackad
  • 1 färsk ingefära, riven
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 ägg
  • 1 knivsudd chiliflingor
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugn på 200° Fräs majskorn ,rivet limeskal, citrongräs och ingefära i lite matfett några minuter. Blanda och hacka salladslök och finhacka vitlök i en gratängform. Skär kycklingen i bitar och blanda ner. Rör samman kokosmjölk, ägg, chiliflingor och mangochutney. Häll blandningen över gratängen och strö över lite riven ost. Gratinera i ca 30 minuter tills såsen stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben