Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Serverar: 4 portioner

En riktigt smakbomb för dem som gillar koriander, ingefära och lime.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • Nudelsallad
  • 1 paket risnudlar, 250 g
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 250 g sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • Finrivet skal av 2 lime
  • Pressad saft från 2 lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • Grovt hackade blad från 1½ kruka färsk koriander
  • Garnering
  • ½ kruka koriander
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa eventuellt filén. Skala och hacka lök, vitlök och chilifrukt. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet i minst 1 timme, men gärna över natten.
    3. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills den har en innertemperatur på ca 65 grader. Använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
    4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Strimla paprikorna och rödlöken.
    5. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna till salladen. Garnera med koriander och limeklyftor. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben