Asiatiska wraps med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Asiatiska risblad finns i välsorterade livsmedelsaffärer eller i asiatiska butiker. Servera dessa wraps som en förrätt eller till buffén.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 20 cm gurka
  • 10 cm purjolök
  • 20 sockerärter
  • 2 dl böngroddar
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 16 runda risblad
  • Marinad
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 3 msk ljus sojasås
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sesamfrön
  • Tillbehör
  • Soja med sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Gör först marinaden. Riv ingefära och vitlök, hacka chilin och blanda med övriga ingredienser.
    2. Skär grönsakerna i strimlor och blanda ner i marinaden och låt dem ligga i 20 minuter. Blötlägg ett risblad i taget i 30 sekunder och lägg upp på en skärbräda. Fyll bladet med grönsaker och rulla ihop till en wrap. Servera wrapsen direkt med sojsåsen blandat med sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben