Asiatiskinspirerad gryta på picnicbog och wokgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik rätt med möjlighet att variera.

Ingredienser

  • ½ kg picnicbog
  • 2 rödlökar, grovt hackade
  • 800 g frysta wokgrönsaker
  • 5 dl kött- eller grönsaksbuljong
  • 2 tsk asiatisk fisksås
  • 2 tsk asiatisk ostronsås
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • Smaka av med grovmalen svartpeppar och salt
  • Smör och/eller matolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär picnicbogen i grytbitar. 2. Bryn grytbitarna tillsammans med de hackade rödlökarna. 3- Lägg i wokgrönsakerna och låt allt småkoka ca 30 minuter. 4- Tillsätt fisk- och ostronsåserna. 5. Krydda med spiskummin och koriander, smaka av och strö över mer kryddor om det behövs. 6. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med långkornigt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben