Astrids sockerkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Den enda sockerkaka jag gör, Sen kan man ju smaksätta den efter egen smak. Jätte bra grundrecept om jag får säga det själv.

Ingredienser

  • 2 ( 4 ) ägg
  • 2 1/2 ( 4 ) dl socker
  • 3 ( 6 ) dl vetemjöl
  • 1 1/2 ( 3 ) tsk bakpulver
  • 1 1/2 ( 3 ) tsk vanillinsocker
  • 150 ( 250 ) gr smält smör
  • 1 ( 2 ) dl kokande vatten
  • Siffror i parantes = dubbel sats
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till ett vitt poröst skum. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna, det smälta smöret och det kokande vattnet i äggblandningen.
    2. Gräddas i 150 grader i 30-45 min. i nedre delen av ugnen.
    3. Olika smaksättningar: Byt ut vattnet mot kaffe Tillsätt kakao för chokladkaka Blanda i grovthackad mörk choklad

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben