Återanvänd paltspadet

Serverar: 4 portioner

Gott till Mjukkaka. Du får en saftig och smakrik mjukkaka. Gillas av Barn.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för bröd
  • 1 msk linfrön
  • 2 dl ljus Sirap
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 liter paltspad efter behov
  • Instruktioner

    Blanda jäst och sirap. Rör om till de har smält ihop. Häll i lite ljummen Paltspad, mjölet, linfrön, rör om och späd mer mera paltspad till en fast onsistena. Låt jäsa till tredubbel höjd i bunke under handduk. Baka ut på mjölad bord till ungefär äppel stora bollar, kavla ut till tallriksstorlek, nagga. Lägg på jäsning 30 min. Grädda längst ner på planplåt som ligger kvar i ugnen i 275" värme. Färdig efter några min. när det tagit färg. Ingen salt behös, då Paltspadet ger sältan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nonja 2 mars 2009

    Låter spännande... måste prova vid tillfälle ..Ha en bra dag!

    Bappi 21 maj 2012

    OBS! För lite mjöl i receptet. Underbart god mjukkaka och jag hade inte linfrö hemma men det blev lika gott ändå. Full pott med poäng/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben