Athensk kyckling

Serverar: 4 portioner

Örtkryddor, mild Apetinaost, oliver och massor av grönsaker för tankarna till solen och värmen kring Medelhavet.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 bit gurka, ca 20 cm
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g Apetinaost
  • Ca 12 svarta oliver
  • Till servering
  • Lantbröd eller pitabröd
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan.
    2. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt. Woka kycklingen i omgångar ca 2 minuter under omrörning eller tills kycklingen fått färg. Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 minuter. Krydda med örter, salt och peppar.
    3. Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna.
    4. Servera woken med lantbröd eller pitabröd och citronklyftor att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben