Aubergine med persilja, parmesan och vitlök
Frasigt, vegetariskt och supergott!
Senast jag gjorde denna rätt så serverade jag aubergineskivorna med kokt ris och en mustig tomatsås. Men de är även goda att servera i bröd med tsatsiki till. Bara fantasin sätter gränser!
Den här rätten ska stekas i stekpannan precis före servering.
Ingredienser
2 auberginer
2 tsk salt
50 g parmesanost
1 kruka persilja
3 vitlöksklyftor
2 dl ströbröd
1 krm nymald svartpeppar
2 ägg
1 dl olivolja
Servering
Bröd/tortillabröd
Tsatsiki
Valfritt
Instruktioner
- Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg dem på hushållspapper och låt dem vattna ur i ca 10 minuter. Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.
- Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Servera genast!
Liknande recept
Kommentarer (0)