Aubergine med persilja, parmesan och vitlök

Serverar: 4 portioner

Frasigt, vegetariskt och supergott! Senast jag gjorde denna rätt så serverade jag aubergineskivorna med kokt ris och en mustig tomatsås. Men de är även goda att servera i bröd med tsatsiki till. Bara fantasin sätter gränser! Den här rätten ska stekas i stekpannan precis före servering.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 tsk salt
  • 50 g parmesanost
  • 1 kruka persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl ströbröd
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl olivolja
  • Servering
  • Bröd/tortillabröd
  • Tsatsiki
  • Valfritt
  • Instruktioner

    1. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg dem på hushållspapper och låt dem vattna ur i ca 10 minuter. Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.
    2. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben