Gills potatismos med vitlök och persilja

Serverar: 6-8 portioner

Smakar bra till det mesta. När jag ska göra den nyttig ökar jag någon potatis och tar bort grädden. Och byter ut mjölken till minimjölk och minilätta i stället för det vanliga smöret.

Ingredienser

  • 1,5-2 kg kokt potatis
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 nypor svartpeppar
  • 1 knippe finhackad persilja
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 8-10 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Pressa den kokta potatisen i en stor kastrull och häll i alla ingredienserna.
    2. Vispa den luftig med en elvisp. Smaka av om du eventuellt vill ha mer kryddor i.
    3. Detta recept är perfekt till en plankstek men ta då i ägg också i moset.
    4. Serveras till en god köttbit eller något grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Sandra-Louise 22 juni 2008

    den är jätte god speciellt till plankstek

    Evia 25 juni 2008

    Jättegod mos. Den har man ätit några gånger. Full pott.

    dystraior 27 september 2008

    Jag gjorde det här moset och hade i fiskgratäng och det var helt underbart, ska jag göra om och prova att ha det till hemgjorda köttbullar.

    pelinax 28 november 2010

    Superdupergott mos. Kommer verkligen göra detta fler ggr. Tack o tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben