Auberginegratäng med fetaost och köttfärs

Serverar: 3 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Ca 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt krossade tomater
  • Sambal oelek efter smak
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skiva auberginerna så tunt det bara går, salta dem lätt och stek i ugnen i ca 10 minuter tills de är mjuka.
    3. Stek under tiden köttfärsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Salta och peppra.
    4. Koka upp de krossade tomaterna med sambal oelek.
    5. Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en form, täck med köttfärs och smula fetaosten ovanpå. Täck med aubergineskivor och häll tomatsåsen över. Stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anen 17 november 2010

    Den här maträtten gjorde jag förra veckan och det var bara för gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben