Auberginegratäng med tre ostar

Serverar: 2 portioner

En väldigt god gratäng som passar dig som älskar ost! Servera den som här, helt vegetarisk eller som ett tillbehör. Välj gärna en tomatsås med oliv- eller basilikasmak. 445 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 aubergine, skivad, ca 350 g
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 1 dl strimlade basilikablad
  • ¼ kula mozzarellaost, 30 g, riven
  • 30 g fetaost, max 26%, smulad
  • 1 skiva dygnsgammalt surdegsbröd
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl riven parmesanost, 30 g
  • Garnering och tillbehör
  • Färsk basilika
  • Blandad grönsallad
  • 2 bitar surdegsbröd, á 30 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strö salt på aubergineskivorna och låt dem ligga och vätska av sig ca 30 minuter. Skölj och torka av. (Har du ont om tid kan du hoppa över det här momentet). Dra några varv med pepparkvarnen över aubergineskivorna och pudra dem med lite mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka.
    3. Lägg hälften av skivorna i botten på en ugnsform. Täck med en del av tomatsåsen, basilikan, mozzarellan och fetaosten. Fyll på med resten av aubergineskivorna, sås, basilika och ost. Mixa det smulade brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen.
    4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter till fin färg. Servera med färsk basilika, blandad grönsallad och surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben