Godaste auberginegratängen

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Supernyttig och god gratäng, servera med en stor sallad!

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 400 g krossade tomater
  • 1 lök
  • Vitlök (efter smak)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 150 g fetaost 10 %
  • Sesamfrön, till garnering
  • Instruktioner

    Börja med att skära auberginen i 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och strö salt över. Låt stå ett tag så vätskan går ur. Torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Fräs lök och vitlök mjuka, häll på krossade tomater, grönsaksbuljong, och kryddor. Koka sedan ihop (ju längre desto godare). Varva tomatsåsen med auberginen och fetaost, avsluta med fetaost på toppen samt sesamfrön. In i ugnen på 200 grader i ca 35-45 minuter, tills osten fått en fin färg. Servera med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben