Libanesisk auberginegratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Min svåger, som reser väldigt mycket, har gett oss receptet på denna rätt som är vanlig i Mellanöstern. Mycket lättgjord och lyckas alltid. Jag gör den ofta.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 5 hg nötfärs
  • 2-3 msk tomatpuré
  • Salt & peppar
  • ev. ägg
  • ströbröd
  • vatten så att färsen blir smidig
  • 1 grön paprika
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Alla måttangivelser är ca-mått
    2. Skölj och skiva auberginen. Strö på salt och låt ligga en halvtimme. Torka av saltet.
    3. Blanda ihop färsen. Gör platta biffar. I en smord ugnsform varva stående biffar och aubergineskivor, ev. delade, Strimla paprika och tomat och dekorera rätten med.
    4. Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen, 250 gr, ca 45 min. Servera med ris, bulgur eller cous-cous.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben