Libanesisk auberginegratäng
Min svåger, som reser väldigt mycket, har gett oss receptet på denna rätt som är vanlig i Mellanöstern. Mycket lättgjord och lyckas alltid. Jag gör den ofta.
Ingredienser
1 aubergine
5 hg nötfärs
2-3 msk tomatpuré
Salt & peppar
ev. ägg
ströbröd
vatten så att färsen blir smidig
1 grön paprika
1 tomat
Instruktioner
- Alla måttangivelser är ca-mått
- Skölj och skiva auberginen. Strö på salt och låt ligga en halvtimme. Torka av saltet.
- Blanda ihop färsen. Gör platta biffar. I en smord ugnsform varva stående biffar och aubergineskivor, ev. delade, Strimla paprika och tomat och dekorera rätten med.
- Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen, 250 gr, ca 45 min.
Servera med ris, bulgur eller cous-cous.
Liknande recept
Kommentarer (0)