Potatis- och auberginegratäng
Serverar:
4 portioner
En krämig, grön och god gratäng med smak av rosmarin.
Ingredienser
8-10 potatisar av mjölig sort, ca ¾ kg
1 aubergine, ca 300 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk rosmarin
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost, t ex Prästost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen.
Dela auberginen på längden och skölj under kallt vatten för att få bort det beska.
Skär potatis och aubergine i tunna skivor.
Varva dem med salt, peppar och rosmarin i en smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.
Liknande recept
Potatis- och köttfärsgratäng à la Queenie
4.4
4-6
18
Potatis- och palsternacksmos
5
4
3
Potatis- och vitkålsstuvning med falukorv
5
30 min
3
1
Potatis- och ostsoppa
4.6
4
4
Enkel potatis- och köttfärsgratäng
4.8
1 h
5-6
5
Kotlett på potatis- och rotsaksbädd
4
6
4
Potatis- och viltfärsgratäng
5
2 h
8
2
Löparens potatis- och köttfärsgratäng
5
1 h 30 min
3-4
2
Potatis- och purjolökssoppa
5
30 min
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!