Potatis- och auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

En krämig, grön och god gratäng med smak av rosmarin.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar av mjölig sort, ca ¾ kg
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost, t ex Prästost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatisen.
    3. Dela auberginen på längden och skölj under kallt vatten för att få bort det beska.
    4. Skär potatis och aubergine i tunna skivor.
    5. Varva dem med salt, peppar och rosmarin i en smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Strö över osten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben