Auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till grillat kött

Ingredienser

  • 1-2 auberginer, ca 400 gr
  • 0,5 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • Smör och rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 st grönsaksbuljong
  • 2 dl Kelda sås Simply cheese
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över lite salt.
    2. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i en blandning av smör och rapsolja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min.
    3. Torka av auberginen och stek i smör och rapsolja i ca 1 min på varje sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnsäker form. Häll över oststås och ost.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Helvina 12 januari 2011

    Jättegott! Jag lade till kryddor - peppar, pepparmix, chili flakes. Blandade "vanlig ost" och Peccoriniost som jag strödde över. En hit!

    Buspippi 29 mars 2012

    Verkligen gott, barnen åt det med trots att 5 åringen var mycket skeptisk när jag lagade maten så erkände hon när vi sedan åt att det var gott och 9 månaders smaskade med i sig med god aptit. Tack för receptet.

    Buspippi 29 mars 2012

    grrrr nu har jag skrivit om kommentaren 5 gånger och skickat den men den kommer inte upp. Full pott från oss och ett stort tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben