Auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den här gratängen är god till grillat kött, kyckling, lax eller kallskuret. Men den är också toppen som ensamrätt tillsammans med en sallad.

Ingredienser

  • 4 st auberginer
  • 2 msk salt
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk mynta, torkad eller färsk
  • 2 dl crème fraîche
  • 300 g fetaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar, eller i två eller tre bitar på tvären. Skölj i durkslag, salta (2 msk) och låt ligga 30 min.
    3. Skala, finhacka lök och vitlök. Koka upp creme fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten. Rör om tills osten smält. I med löken och salta, peppra.
    4. Bryn olivoljan i stekpanna. Smula ned myntan och fräs några sekunder. Ta av från plattan.
    5. Skölj auberginen, torka med handduk. Lägg i långpanna. Häll på oljan. Stek i 20 min, eller tills de fått färg och är mjuka.
    6. Lägg över i ugnsform och häll över ostsåsen. Strö över valnötter och grädda i ugn, 15-20 minuter.
    7. Garnera gärna med färsk mynta
    8. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben