Avig rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En annorlunda jättegod rabarberpaj som "alla" vill ha receptet på.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 liter skivad rabarber
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • Instruktioner

    1. Gör smuldegen och lägg i en pajform. Lägg rabarberna över degsmulorna. Strö över kanel och socker. Grädda 15 minuter i 225 grader.
    2. Vispa grädden lätt och rör ner gulorna. Häll blandningen över pajen och grädda ytterligare 15 minuter.
    3. Servera ljummen med glass, gott även kall med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (5)

    mgullin 13 september 2008

    Verkligen en jättegod paj. Jag provade idag att byta ut rabarbern mot 1 liter tunna äppelklyftor. Resultatet blev en lika god äppelpaj. hälsn Mgullin

    Annafbg 9 maj 2010

    Lättfixad och underbart god, det här blir en favorit i sommar! Tack för ett härligt recept!

    ullisw 21 maj 2012

    Oj vilken god paj! Det här blir en riktigt favorit. Allt bara smälte i munnen och tillsammans med lite vaniljvisp så blev det så gott! Den här kommer göras igen å igen...

    strimma21 28 maj 2012

    Det här var en riktigt smarrig paj! Kommer absolut att göras många gånger i sommar:)

    Mallini 10 juni 2012

    Tack för receptet! Enkel och god paj. Blev en favorit av familjen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben