Avokado med bacon och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Fylld avokado kan varieras på många sätt. Här är en lätt och lättgjord variant med bacon och champinjoner. Skär upp avokadon precis före servering, så blir den inte brun.

Ingredienser

  • 2 väl mogna avokador
  • 200 g färska champinjoner
  • 1/2 gul lök
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 skivor bacon
  • Vinägrett
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Malen vitpeppar
  • 3 msk olivolja
  • Till dekoration
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Rör samman vinäger, vatten, salt och vitpeppar till en vinägrett. Häll i oljan droppvis.
    2. Ansa och borsta av champinjonerna, hacka dem fint. Skala och finhacka löken och hacka persiljan fint. Blanda samman de hackade råvarorna och rör ner vinägretten.
    3. Strimla baconet fint och fräs det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Dela avokadorna och ta ut kärnan och lägg fyllningen i avokadohalvorna. Strö över baconstrimlorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 19 september 2009

    Vi började så som det stod i receptet men insåg snart efter vi provsmakat lite att det inte skulle falla oss i smaken. Istället hoppade vi över vinegretten och stekte alltsammans och la på avokadon och det var ljuvligt! Mannen är varken förtjust i avokado eller svamp men han nöjt när han åt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben