Avokadosallad med nötter & ost

Serverar: 4 portioner

Perfekt lunchrätter eller till fisk, fågel och kött

Ingredienser

  • 1 burk cannellinibönor, ca 400 g
  • 2 avokador
  • 200 g blandad sallad, t ex ekbladssallad och isbergssallad
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 75 g blåmögelost
  • Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Servering: bröd
    2. Rör ihop dressingen. Smaka av med salt och peppar. Spola av bönorna och låt rinna av ordentligt. Dela, kärna ur och skala avokadorna, skär dem i tunna skivor.
    3. Fördela salladen, bönorna, avokado och nötterna på 4 tallrikar. Smula över osten. Droppa lite dressing över salladen. Servera resten vid sidan av tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben