Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Serverar: 4 portioner

Fyllig och god.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 3 avokador
  • 1 liter kycklingbuljong, utspädd, kall
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 chili, urkärnad, finhackad
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200-300 g kräftstjärtar i lag, avrunna
  • Myntablad, några stycken, strimlade
  • Krutonger
  • 4 skivor vitt bröd, skuret i bitar
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Vispa grädden. Klyv och kärna ur avokadon. Gröp ur och mosa fruktköttet. Blanda genast ner moset i grädden, annars mörknar det. Häll i buljong, citron samt chili och mixa alltihop väl. Salta och peppra. Servera med kräftstjärtar och krutonger.
    3. Krutonger: Blanda olja och brödbitar i en bunke. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över timjan, cayennepeppar och flingsalt. Rosta i ugn cirka 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben