Avspänd Tonfisk Sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En arbetad sallad med lite fräsch och spritsig dressing.

Ingredienser

  • 2 burkar Tonfisk i vatten
  • 2 knippa Färska rädisor
  • 1 burk eller 200 g färska champinjoner
  • 1 burk eller fryst majs
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 Kinakålshuvud
  • 2 dl Gräddfil
  • 1/3 Purjolök
  • 1 msk Italiensk salladsdressingkrydda
  • 1 msk söt senap
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär rädisor och champinjoner i fina bitar. Hacka ner paprikan i små halvcentimeter stora bitar. Skär Kinakål i femkronsstorlek
    2. Blanda Kinakålen med tonfisk, rädisor och med champinjonerna.
    3. Blanda ner kryddorna i gräddfilen samt tomatpurén och senapen. Smaksätt med lite citronpeppar och salt. Låt stå en stund så dressingen smakar till sig.
    4. Servera med mjukt eller hårt bröd och gärna lite lagrad ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben