Bacon- och basilikaknyten

Serverar: 4 portioner

Jättegott sätt att tillaga schnitzel.

Ingredienser

  • 600 g fläskschnitzel
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 50 g färskost med vitlökssmak
  • 2 msk pesto
  • 140 g bacon
  • 2 msk olja
  • 250 g tomater , ev . cocktailtomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Vitlök
  • Örter
  • Instruktioner

    1. Lägg ut köttet plant och banka det lite lätt med handen. Salta och peppra. Hacka basilikabladen grovt. Blanda basilika, färskost och pesto. Fördela blandningen på köttet och rulla ihop. Linda bacon runt rulladerna och fäst med tandpetare. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn rulladerna. Lyft över dem i en ugnssäker form.
    2. Skär tomaterna i klyftor eller halvor och vänd dem hastigt i den heta oljan. Lägg dem runt rulladerna i formen. Häll matlagningsgrädden över rulladerna. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i cirka 25-30 minuter.
    3. Servera nykokt pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben