Bacon- och färsfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 4 skivor strimlad bacon
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller 2 tsk torkad
  • 2 msk riven ost
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Dela paprikorna på längden och ta ur kärnorna. Förväll paprikorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av och ställ dem i en ugnsform. Fräs bacon, färs och lök i fettet. Smaka av med salt och kryddor.
    3. Fyll paprikorna med färsblandningen. Strö osten över. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mayapaya 9 augusti 2009

    Jätte gott blev det, jag kommer att göra detta fler ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben