Bacon- och kronärtskockspaj

Serverar: 6-8 portioner

Den här ljuvliga Italieninspirerade pajen är något för alla finsmakare. Kombinationen av de söta kronärtskockorna och det salta baconet blir fantastiskt god.

Ingredienser

  • Fryst smördeg som täcker pajformen
  • Fyllning
  • 6 baconskivor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 6 kronärtskockshjärtan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur frysen och låt den tina. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
    2. Nagga degen med en gaffel och förgrädda 12 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    3. Gör fyllningen. Dela baconskivorna på hälften och stek dem knapriga utan att brännas. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
    4. Skala och hacka löken. Stek sedan lökhacket mjukt i smöret.
    5. Vispa ägg och grädde tillsammans med hälften av den rivna parmesanosten. Salta och peppra efter smak.
    6. Halvera kronärtskockshjärtanen. Fördela löken, baconet och kronärtskocksbitarna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över resten av parmesanosten.
    7. Grädda pajen ca 25 minuter. Servera gärna pajen tillsammans med en tomat- och löksallad och garnera med slätbladig persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben