Bacon- och lönnsirapskotlett

Serverar: 4 portioner

Dessa fläskkotletter täcks av en söt, lite syrlig och kryddig glasering. De ljuvliga smakerna kommer från lök, bacon och lönnsirap. Mums.

Ingredienser

  • 3 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 4 fläskkotletter med ben, ca 600 g
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 5 msk lönnsirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Skär baconskivorna i mindre bitar. Finhacka löken. Krydda kotletterna med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
    2. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme tills smöret har smält. Lägg i fläskkotletterna och bryn dem cirka fyra minuter på båda sidor. Lägg över på ett fat.
    3. Lägg bacon och lök i stekpannan och fräs cirka fyra minuter under omrörning tills baconet är krispigt.
    4. Tillsätt lönnsirap och vinäger och låt sjuda tre-fyra minuter, späd med 1-2 msk vatten om det behövs. Tillsätt kotletterna och sänk till medelvärme. Låt sjuda cirka åtta minuter tills kotletterna är genomstekta. Servera gärna med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben