Bacon- och potatiswok

Serverar: 4 portioner

Vem älskar inte bacon och potatis? Tillsammans blir de perfekta som ett tillbehör som ger lite mer smak.

Ingredienser

  • 4 fasta potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor bacon
  • 1 lagerblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 3 msk grovhackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och strimla den vita delen av purjolöken.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och koka cirka 5 minuter tills den börjar bli mjuk. Skölj potatisen under rinnande kallt vatten tills den är sval, låt rinna av väl och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp olivoljan i en wok eller stekpanna på hög värme. Fräs baconet 3-4 minuter tills gyllene. Tillsätt lagerblad och purjolök och woka 2-3 minuter tills purjolöken börjar mjukna.
    4. Tillsätt potatisen och woka cirka 5 minuter tills den är gyllene runtom. Tillsätt vitlök och persilja och woka cirka 1 minut. Ta av från värmen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben