Bacon- och rödlöksmos

Serverar: 4 portioner

Gott tillbehör till det mesta. Passar perfekt till fisk. För ännu mer smak stek med en hackad vitlöksklyfta också.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • Salt
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 rödlök
  • 1 knippa persilja
  • 2 ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
    2. Strimla baconet. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Stek bacon och lök.
    3. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Salta.
    4. Servera som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 23 oktober 2009

    Intressant idé... min fästmö lagar en liknande variant fast med fläsklägg och gul lök - rå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben