Bacon- och salviainlindad kaninrygg

Serverar: 4 portioner

Välsmakande.....

Ingredienser

  • 2 kaninsadlar
  • 16 stora salviablad
  • 8 skivor bacon
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1/4 rotselleri
  • 8 vitlöksklyftor
  • 10 mogna stora tomater
  • 2 fintärnade soltorkade tomater
  • 75 g smör
  • 1 dl ljus viltfond gjord på kanin
  • 1 knippa basilika
  • salt
  • peppar
  • socker
  • 4 msk grovriven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Skär alla grönsaker, utom tomaterna, i tärningar och fräs dem i smör tillsammans med de soltorkade tomaterna och den finhackade vitlöken. 2. Skala de 10 tomaterna, tag ur innanmätet och pressa ur juicen. Skär sedan tomatköttet i tärningar, lägg det i kastrullen och slå på tomatjuicen och viltfonden. Låt sedan alltsammans koka på svag värme i mellan 30 och 40 minuter. 3. Strimla basilikan och låt den koka med i kastrullen under de sista fem minuterna. Smaksätt sedan med salt, peppar och socker. 4. Bena ur sadlarna och krydda kaninytterfiléerna. Lägg sedan fyra salviablad på varje filé och linda in var och en i två skivor bacon, fästa med tandpetare. Bryn dem sedan hastigt och stek dem färdiga i ugnen i 150°C. Det tar ungefär åtta minuter. 5. När filéerna är färdiga tar du av baconet, hackar det och skär sedan upp filéerna. Servera filéskivorna överströdda med riven ost och baconhack och med såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben