Bacon- och tomatsallad

Serverar: 8 portioner

Bacon, sallad och tomat är en omtyckt amerikansk kombo på sandwich. Här är den utbyggd till en hel sallad med ost, rödlök och ingefärs- och senapsvinägrett.

Ingredienser

  • 450 g bacon
  • 2 l riven romansallat
  • 6 plommontomater, skivade
  • 2½ dl riven ost, t ex emmentaler
  • 1 rödlök, hackad
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk färsk ingefära, finskuren, eller 2 tsk mald ingefära
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl solrosolja
  • Instruktioner

    1. Stek baconet på medelvärme cirka tio minuter tills det är knaprigt. Låt det rinna av och svalna på hushållspapper. Hacka baconet grovt.
    2. Blanda sallad, tomater, ost, lök och bacon väl i en stor skål.
    3. Rör ihop vinäger, ingefära, senap, salt och svartpeppar i en liten skål. Vispa ner oljan i en fin stråle och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
    4. Ringla dressingen över salladen och vänd salladen så att den blir ordentligt täckt med dressing. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben