Baconbiffar med purjolökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Passar både till vardags och fest. Ett tips är att lägga biffarna i en muffinsplåt då blir de runda och fina.

Ingredienser

  • Biffarna
  • 400 g nötfärs
  • 2 st kokta potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 3 msk kapris
  • 2 tsk salt
  • 150 g bacon
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 st purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl creme fraiche
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 0,8 kg kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Riv löken fint, och den kokta potatisen grovt. Blanda lök och potatis med köttfärs, ägg, mjölk, kapris, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Forma 8 biffar och rulla in i bacon. Stek i ugn ca 25 min.
    3. Skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Bryn champinjonerna i smör, tillsätt därefter purjolök, tomater och creme fraiche, rör om. Låt det hela koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om såsen blir för tjock.
    4. Servera biffarna med såsen och nykokt potatis eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karinnygren 5 mars 2008

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben