Baconbiffar

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med baconsting, tomatsås och guacamole - vilket fredagskalas.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g köttfärs
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • ½ msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Garnering
  • Bacon
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet i några min. Rör färsen smidig med bacon, lök, salt och peppar. Tillsätt ägg. Blanda samman. Forma 12 biffar.
    2. Stek biffarna i stekpanna i smöret några minuter per sida. Sänk värmen mot slutet så de blir genomstekta.
    3. Tomatsås: Blanda ingredienserna till såsen och koka upp.
    4. Guacamole: Mosa avokadorna och blanda med citronsaft, salt och cayennepeppar.
    5. Stek bacon klippt i bitar till garnering.
    6. Vid servering lägg en klick guacamole på varje biff och några bitar bacon. Servera med pasta och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben