Baconbiffar med fetaost

Serverar: 6 portioner

Dessa biffar blev en succé när vi började laga dem här hemma. Så testa dem, man kan byta ut fetaosten till tex mozzarella ost.

Ingredienser

  • 1 ½ dl. mjölk
  • 4 ½ msk ströbröd
  • 3 msk finhackad lök
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ krm mald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 600 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 pkt (140 g) bacon
  • Tärnad fetaost i kryddor och olja
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några minuter. Hacka under tiden löken och blanda sedan i lök, salt, peppar och ägget i blandningen.
    2. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Stek gärna lite av färsen (om du inte smakar på den när den är rå, vilket jag alltid gör) för att kolla om det behövs mer salt eller peppar.
    3. Forma biffar och vira en bacon skiva runt kanten av biffen.
    4. Hur många biffar det blir beror på hur många skivor bacon det är i paketet. I mitt paket var det 9 skivor och det blev således 9 biffar med bacon, resten gjorde jag vanliga biffar av.
    5. I tre av bacon biffarna “gömde” jag delade fetaost tärningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben