Baconinlindad köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En ny variant av köttfärslimpa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 150 gram champinjoner
  • Olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 gram blandfärs
  • 2 msk fransk senap
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 paket bacon cirka 140 gram
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 4 dl kalvbuljong
  • Sås
  • Steksky
  • cirka 2 dl grädde
  • cirka 1 msk majsstärkelse
  • Till servering
  • Kokt potatis
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken. Finhacka svampen. Fräs det mjukt i lite olja och krydda med salt och peppar.
    2. Blanda ned färsen, senap, ägg, ströbröd och crème fraiche. Salta och peppra.
    3. Forma färsen till en limpa och lägg i smord form. Täck med baconskivorna.
    4. Skala rotfrukterna, skär i bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen cirka 45 minuter. Hällpå buljongen efter halva tiden. Ta ut formen.
    5. Sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden. Koka såsen i 3-5 minuter och red av med 1 matsked majsstärkelse utrörd i lite vatten.
    6. Skär färslimpan i skivor och servera med såsen, nykokt potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben