Baconinlindad köttfärslimpa på lantmacka

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och matig macka med goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • Köttfärslimpa
  • 500 g nötfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 140 g bacon
  • Gelé
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • Tillbehör
  • 2 dl kantareller
  • 1 msk smör
  • Surdegsbröd
  • Smör
  • Salladsblad
  • Cornichoner (små inlagda gurkor)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda köttfärs med ströbröd, mjölk och finhackad lök. Salta och peppra. Forma färsen till en limpa och linda in den i bacon. Lägg köttfärslimpan i en ugnsform och grädda mitt i ugnen i 35 minuter. Blötlägg gelatinbladen till gelén.
    3. Gelé: När köttfärslimpan är klar, lyft den ur formen. Häll vattnet i formen och vispa så att smakerna släpper. Sila skyn genom en finmaskig sil. Vispa i fond och koka upp skyn i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i skyn. Häll över skyn i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen och låt stelna.
    4. Rensa kantarellerna och stek dem i smör på medelvärme tills de börjar knäppa. Skiva bröden, bred på smör och lägg på salladsblad. Skiva köttfärslimpan och lägg på. Toppa med bitar av gelé, kantareller och cornichoner.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben