Baconinlindad purjolök
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Lätt, gott och snabblagat.
Ingredienser
4 purjolökar
2 pkt skivad bacon
6 kvisttomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolökarna i 5 cm bitar. Sjud purjobitarna i vatten 5 minuter. Häll av vattnet.
Skiva tomaterna. Lägg tomatskivorna i en form. Vira in de kokta purjobitarna i baconskivorna. Lägg dem ovanpå tomatskivorna.
In i ugnen 10-15 minuter. Servera med potatismos, gärna kryddat med muskot och riven Västerbottensost samt en sallad.
Liknande recept
Kasslerpaj med purjolök och champinjoner
3.8
50 min
6
1
Ost och skinkpaj med purjolök
4.5
4
9
Levergryta med purjolök och bacon
5
4
2
Baconinlindad fläskfilé med halloumifyllning
4.7
2-3
2
Strimlad biff med purjolök
4.4
30 min
6
29
Makaronilåda med skinka och purjolök
4.7
4
6
Tagliatelle med purjolök, fetaost och scampi eller räkor
15 min
4
Blomkålsgratäng med purjolök och ost
4.3
4
3
Pastasås med bacon och purjolök
4.5
20 min
3
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!