Baconkex med olivkräm

Serverar: 30 portioner

Perfekta att bjuda på till drinken.

Ingredienser

  • 140 g bacon, 1 paket
  • 2½ dl vetemjöl, 150 g
  • 100 g smör, tärnat
  • 1 msk strösocker
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 äggula
  • Olivkräm
  • 100 g svarta urkärnade oliver
  • 125 g naturell färskost
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka och knaperstek baconet i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper.
    2. Blanda snabbt ihop bacon, mjöl, socker, smör, ost och äggula till en deg i matberedare. Forma degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och lägg rullen i kylen ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop oliver och färskost. Smaka av med svartpeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt. Skär degen i 60 tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills kexen fått lite färg. Låt kallna. Lägg ihop kexen två och två med olivkräm emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben