Som en grekisk sallad i färg och smak men med en god burgare till.
Ingredienser
800 g lammfärs
1 aubergine
Salt
Svartpeppar
Olivolja
4 olivbröd
½ dl oliver
1 dl créme fraiche
2 tomater
1 rödlök
200 g fetaost
Sallad
Färsk timjan
Instruktioner
Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta och låt stå och vattna sig i 10 minuter. Torka av, pensla med olivolja på båda sidor och grilla skivorna ett par minuter på varje sida.
Dela bröden och lägg dem på varsin tallrik. Hacka oliverna och blanda med créme fraiche. Skiva tomater och rödlök. Skär fetaosten i 4 bitar.
Lägg en klick olivkräm på varje brödunderdel, lägg ett par salladsblad över.
Forma färsen till 4 burgare, salta och peppra.
Stek eller grilla burgarna 3-4 minuter per sida.
Lägg dem på salladsbladen. Fyll på med aubergine, fetaost, tomat och rödlök.
Avsluta med lite färsk timjan och droppa gärna över lite olivolja innan du lägger på brödlocken.